Terapi og coaching

Psykoterapeut Kim Palasz

Eksamineret og Certificeret Psykoterapeut

 

 

Psykoterapi

 

Gennem samtale og øvelser hjælper jeg dig med at finde dine ubevidste ressourcer og øge sine livskompetencer og følelsen af en stærkere identitet.

 

Jeg tilbyder samtaler og psykoterapi i forhold til en lang række psykologiske problemstillinger. Der kan være tale om bl.a. stress og udbrændthed, traumer og fobier, depression, angst, lavt selvværd, krise og sorg, mobning og arbejdsrelaterede problemer og problemer af mere eksistentiel karakter.

 

Behandlingen omfatter samtaler, psykoterapi og hypnose af kortere såvel som længere varighed. Det kan være, der viser sig kun at være behov for 3-5 samtaler, eller behovet kan vise sig at være et forløb over en længere periode. Det aftales i hvert enkelt forløb, hvor mange samtaler, der er brug for, og hvordan forløbet skal være.

 

Hvad er en psykoterapeut?

En psykoterapeut er en person, der bruger samtaler og psykoterapeutiske værktøjer som behandlingsmetode. Betegnelsen 'psykoterapeut' er desværre endnu ikke en beskyttet titel. Derfor kan der på markedet være personer med en alt for kort og alt for ringe uddannelse. Den professionelle psykoterapeut har en grundig uddannelse på mindst 4 år fra en anerkendt uddannelsesinstitution. Før den uddannelse har den professionelle psykoterapeut en grunduddannelse indenfor sundhedsvæsen, plejesektor eller det pædagogiske område. Professionel psykoterapi kan hjælpe på f.eks. traumer, kriser, selvværdsproblemer, fobier eller lettere neuroser. En psykoterapeutisk samtale varer normalt 1 til 1½ time. Afhængigt af problemet skal der ofte flere samtaler til.

 

En psykiater er en læge (cand. med.) med specialistuddannelse i psykiatri og behandler primært mennesker med psykiske sygdomme (psykoser, svære depressioner o.s.v.). En psykiater kan f.eks. ordinere medicin. Mange psykiatere supplerer deres uddannelse med en psykoterapeutisk efteruddannelse.

 

En psykolog (cand. psych. eller cand. pæd. psych) har en universitetsuddannelse i psykologi. Dette er hovedsageligt en teoretisk uddannelse, som ikke inkluderer uddannelse som psykoterapeut. Mange psykologer efteruddanner sig i psykoterapi (der er flere retninger) eller psykoanalyse og kan så få autorisation som kliniske psykologer. Betegnelsen 'psykolog' er en beskyttet titel, der kun må anvendes hvis man har den relevante universitetsuddannelse.

 

Læs mere på: https://www.sygeforsikring.dk/default.aspx?ID=160

 

Er du interesseret i at vide mere, så læs videre på min hjemmeside eller kontakt mig for yderligere spørgsmål.

 

Hvad er coaching?

Coaching er en samtale, der skaber et tydeligt billede af mål og delmål - og som giver dig styrken til takle problemstillingerne og finde løsninger. Det kan være mål i livet og det kan være mål i forbindelse med arbejde.

 

Vi finder gennem samtalen dine ønsker for ændringen og sætter dem op mod dine værdier - og der igennem findes målsætningen ud fra de ressourcer og færdigheder du allerede besidder - men som måske er gemt eller glemt - så du i fremtiden selv bliver i stand til at takle udfordringerne.

 

Forskellen på coaching og psykoterapi er at coaching beskæftiger sig med sunde mennesker med sunde temaer, hvor psykoterapi dækker over dybere og tilbagevendende temaer.

 

Coaching er personlig udvikling, hvor du selv bidrager med løsninger ud fra de spørgsmål jeg stiller.

 

Læs mere på https://www.sygeforsikring.dk/default.aspx?ID=160

 

Er du interesseret i at vide mere, så læs videre på min hjemmeside eller kontakt mig for yderligere spørgsmål.

 

 

 

Psykoterapeut Kim Palasz

Polensgade 46, st. th.

2300 København S

CVR-nr.: 36149914

 

Mail: kontakt@palasz.dk

Tlf.: 26 81 26 81